Forside Generelt Find en god efterskole til dit barn

Find en god efterskole til dit barn

1108
0

Hvis dit barn godt kunne tænke sig et ekstra år, inden gymnasiet, eller hvis det kunne være rart at komme lidt væk i 9. klasses året. Der er mange forskellige glæder, som barnet vil opleve ved at gå på en god efterskole, og mange af de bedste efterskoler, siges at være de kristne. En kristen efterskole ligger som regel ekstra meget vægt på det sociale, og på at få alle eleverne til at føle sig hjemme. Den udvikling, som barnet kan opleve med et år på efterskole, kan simpelthen ikke fås andre steder, og hvis dit barn måske er lidt introvert eller går med noget socialfobi, så kan efterskolen nærmest fungere som en kur.

Vælg en kristen efterskole

Når du hører ordet ”kristen”, tænker du måske, at efterskolen vil være sat op omkring kristendommen, og at religionen vil komme til at fylde meget. Det er dog slet ikke realiteten, da selv om kristne værdier bliver værdsat på efterskolen, prøver den ikke at indoktrinere børnene. Selv hvis dig og dit barn er del af en anden religion, så kan en kristen efterskole stadig være et formidabelt valg, da fællesskabet simpelthen ikke er til at hamle op med. Som du kan se, har kristne efterskoler egentlig bare mange sociale fordele over mange almindelige efterskoler, og det er primært derfor, at du bør vælge sådan en.

Kend efterskolen

Hvis du er begyndt at tænke over, om dit barn skulle på en efterskole, er det også vigtigt, ikke at komme til at træffe et valg, som dig og dit barn kunne komme til at fortryde. Det er vigtigt at barnet er med på ideen om at tage på efterskole, og at det ikke er noget, der bliver tvunget, ellers kan oplevelsen blive forfærdelig for barnet. Et tvungent ophold går imod én af de værdier, som efterskoler er bygget op omkring: frihed.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here