Forside Generelt Når du ønsker at passe godt på miljøet

Når du ønsker at passe godt på miljøet

1677
0

Er du blandt de danskere, der ønsker at passe godt på miljøet og verden, vi lever i, er du langtfra den eneste. Faktisk viser tidligere målinger foretaget af Norstat, at 38 % af danskerne ønsker at forbedre grønne områder fremfor økonomisk vækst. Dette betyder altså, at hver tredje dansker ønsker at tænke på miljøet fremfor vækst. Dette er gode tal, og selvom de selvfølgelig kunne være bedre, er dette et godt udgangspunkt. Er du derfor blandt de 38 % af danskerne, der hellere ser miljømæssige forbedringer fremfor økonomiske, kan du i denne artikel få nogle råd til, hvad du kan gøre af miljøvenlige ting – både i din hverdag og på din arbejdsplads.

 

Bliv en del af GRO SELV-projektet

Bor du i København, Aarhus eller Aalborg, bør du uden tvivl tage del i projektet GRO SELV. Her er det bæredygtige projekter og idéer, der er i fokus, og der bliver eksperimenteret med både grøn mad, oplevelser og upcycling. Du kan for eksempel afprøve mad, som indeholder insekter, få guider til at lave miljøvenlige nøgleringe eller hækle din egen karklud. Projekterne er mange, og der er derfor et arrangement eller event for enhver smag.

 

Anvend miljøvenlige plastfolier

Vi er alle sammen klar over, at plast ikke er det bedste for miljøet. Dog er der udviklet forskellige former for miljøvenlige plastprodukter, og dette gælder eksempelvis også plastfolier. Herved kan du indpakke småpakker, kasser og pallegods med god samvittighed, da det miljøvenlige plastfolie ikke vil skade miljøet unødvendigt. Især virksomheder, der anvender meget plastfolie, bør vælge udviklet miljøvenlig plastfolie. Udover at passe på miljøet vil dette også skabe en grøn profil for virksomheden, hvilket kan være med til at booste virksomhedens image.

 

Køb en termokop og lav din egen kaffe

Mange danskere drikker en del kaffe i løbet af ugen eller på en enkelt dag, og her er det ofte kaffe to-go. Især unge eller pendlere køber en kop kaffe på farten, og her fås kaffen typisk i en kop af pap med plastiklåg. Dette er ikke specielt godt for miljøet, da denne kop af pap og plastik blot smides i skraldespanden efterfølgende. Ønsker du derfor at gøre en lille ting i din hverdag, som kan betyde meget i længden, bør du købe en termokande og lave din egen kaffe. Udover at være godt for miljøet vil dette også spare dig penge.

 

Udnyt den danske cykelkultur

Der er ingen tvivl om, at Danmark har en cykelkultur, og dette bør du udnytte til fulde. Danske bilister er vant til, at der er cyklister på vejene, og derfor tages der også hensyn til dem. Derudover er der gode cykelstier, og de fleste byer har også indrettet rundkørsler og trafiklys med cyklerne i tankerne. Derfor kan du med sikkerhed hoppe op på cyklen og dermed skåne miljøet for både bil, tog eller bus. Dette vil selvfølgelig også gavne din personlige sundhed, da cyklingen vil fungere som en god motion, som endda er gratis.

 

Dette var fire idéer til, hvordan du kan passe godt på miljøet. Det kan både være store og små ting, og uanset hvad du vælger at gøre, vil det gavne miljøet på den lange bane.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here