Forside Tekstforfatning 5 tips til at skrive bedre tekster på nettet

5 tips til at skrive bedre tekster på nettet

1969
0

At skrive til nettet er ikke altid lige nemt. Der er nemlig stor forskel på, om du skriver til en skoleopgave eller til din hjemmeside. Ja, det er også anderledes end at skrive til en avis. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du skriver til nettet.

Her får du et par gode råd til, hvor dit fokus skal ligge, når du formulerer dig på nettet.

Skriv korte sætninger

Folk, der læser på nettet, har ofte travlt med at finde det, de leder efter. Derfor klikker dig sig hurtigt væk, hvis ikke deres opmærksomhed hurtigt bliver fanget. Det er altså nødvendigt, at dit indhold virker interessant og relevant ved første øjekast.

Sørg derfor for, at dit budskab er klart, kortfattet og korrekt. Dette er et godt udgangspunkt at benytte, når du skal skrive indhold til din hjemmeside.

Hav alle facts i orden

Det er vigtigt, at du har helt styr på alle dine facts, når du skriver til nettet. Det betyder nemlig alt, om du er troværdig. Fremstår ét fact på din side forkert, så vil det få ud over resten af din side, som heller ikke vil virke troværdig.

Du bør derfor fokusere på, at alt, hvad du skriver, er sandt. Og tjek det heller én gang for meget end en gang for lidt.

Eksempel: Stofgiganten.dk

På Stofgiganten.dk formår de at skrive i et sådan sprog, som der bliver beskrevet oven for. Det er klart, præcist og fokuseret — og så er sætningerne ikke for lange, hvilket, som det blev beskrevet tidligere, er en klar fordel, fordi det handler om at fange modtagerens opmærksomhed. Det gør man altså ikke, hvis det, man skriver, er alt for langt og bøvlet.

Stofgiganten sælger blandt andet metervarer. Det er der mange andre, der også gør, og derfor er det vigtigt, at de skiller sig ud — og det gør de blandt andet ved at skrive gode, forklarende tekster.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here