Forside Generelt Hvad skal du gøre, hvis din plæne er ujævn?

Hvad skal du gøre, hvis din plæne er ujævn?

1099
0

Uanset om du er landmand eller blot bor et sted med store græsarealer, som du helst så var fuldstændige jævne og klar til at tage i brug til diverse projekter, er det vildt øv, hvis du en dag opdager, at græsset på din plæne er alt for højt eller fyldt med tidsler eller brændenælder. Hvis du dog en dag skulle stå i det scenarie, er der ingen grund til panik. Der findes nemlig et redskab, som hedder brakpudser, i andre sammenhænge kan det også omtales som en brakklipper eller afpudser, der kan gøre det af med ujævnhederne på din plæne.

Hvordan virker den?

Du sidder måske og undrer dig over, hvordan sådan et redskab kan gøre din plæne fuldstændig jævn og parat til eksempelvis dyre nogle kartofler. En brakpudser er udstyret med kraftige knive, som sidder løst på en tallerken. Derudover har en brakpudser monteret et punkterfrit hjul, som kan justeres i højden, så du kan få klippet græsset i lige præcis den højde, du ønsker. Hvad angår servicen af maskinen, er det ganske simpelt. Det er nemt og enkelt at servicere en brakpudser, da den ikke har nogle remme og de eneste bevægelige dele, det er tallerkenen og PTO-akslen.

Hvor er den bedst?

Hvis du sidder med en fornemmelse af, at brakpudseren kan klare alle dine opgaver, bliver du skuffet. En brakpudser er god når det kommer til at klippe græs i en bestemt højde, og når det kommer til at skulle fjerne ting som tidsler, mælkebøtter og brændenælder. Til gengæld MÅ du ikke forsøge at bruge brakpudseren, hvis din plæne indeholder større ujævnheder, store hældninger eller, hvis du ved, at der er risiko for, at den potentielt kunne møde store grene eller sten. En brakpudser findes ikke udelukkende i en bestemt størrelse. Nej, du kan selv bestemme hvor bred du ønsker at have den.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here