Forside Generelt Sådan skaber du engagement hos dine medarbejdere

Sådan skaber du engagement hos dine medarbejdere

1125
0

Der er ingen tvivl om, at hvis man trives på sin arbejdsplads, gør det arbejdet meget lettere. Derfor er det vigtigt, at man som leder sørger for at skabe de rigtige rammer for, at medarbejderen har det godt og har mulighed for at udvikle sig. I sidste ende vil det også kun gavne jeres virksomhed at have glade medarbejdere, men hvordan skaber man lige engagerede medarbejdere? Det kan du læse mere om i denne guide.

 

Lad virksomheden gå i én retning

En stor motivationsdræber er en manglende følelse af fælles retning, eller at der ikke bliver kommunikeret ordentligt ud til medarbejderne. Hvis ingen får noget at vide eller ved, hvilken retning forretningen eller virksomheden skal hen i retning af, opstår der forvirring og demotivation. Sørg derfor for at specificere, hvad det er, lige netop jeres virksomhed står for, og hvad den kan i forhold til konkurrenterne.

 

Det handler simpelthen om at lægge en strategi og sætte nogle mål for, hvordan man når derhen, for at virksomheden kan udvikle sig – bliv klogere på forretningsudvikling her. At arbejde sammen mod et fælles mål, hvor alle er klar over, hvad der skal til, er en sikker måde at engagere medarbejderne.

 

Skab flere fællesarrangementer

I forlængelse af det at skabe en følelse af fællesskab og fælles retning, er det en god ide at lave flere fællesaktiviteter eller –arrangementer. I kan fx i virksomheden have et ugentligt statusmøde, hvor alle medarbejdere samles. I kan også lave arrangementer uden for arbejdstiden via en personaleforening, hvor der er fokus på fællesskab, og hvor arbejdet er lagt til side for en stund. På den måde samles medarbejderne, I lærer hinanden at kende og føler, at de er del af et fællesskab.

 

En populær ting blandt mange virksomheder er at afholde et stort, årligt event, hvor man inviterer alle medarbejdere og nogle gange andre firmaer. Eventens arrangementer kan strække sig lige fra foredrag om de nyeste trends inden for den givne branche til ren og skær underholdning, der skal få folk til at mingle og pleje deres netværk. Hvis du kunne tænke dig at blive klogere på, hvordan du stabler sådan et arrangement på benene, så læs mere om eventsupport her. Et fælles arrangement vil med garanti bringe dine medarbejdere tættere på hinanden.

 

Der skal være højt til loftet

Hvis dine medarbejdere føler, at de har nået deres potentiale, vil de hurtigt komme til at kede sig og miste lysten til at yde en ekstra indsats. Det kan derfor være en god ide at sætte nogle specifikke mål for medarbejderen i samarbejde med denne. Målene skal være realistiske, og der skal være mulighed for at hente hjælp fra kollegaer hvis nødvendigt. Sørg også for at tjekke op på målene, og ros din medarbejder, hvis personen har nået sit mål.

 

Send også rigtig gerne dine medarbejdere på så mange kurser, som der er mulighed for. Ofte kan det at komme væk for en stund og lære en ny færdighed sætte tingene i perspektiv og forny medarbejderens energi.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here